Svet teče

30.06.2010.

(nastavak prethodnog članka)

U međuvremenu...

...stiču se uslovi za poskupljenje benzina, odnosno stiču se uslovi za ukidanje privremenih odluka o odlaganju poskupljenja, kako to elegantno saopštava ministar energetike. Ali, narod sve to strpljivo podnosi. Rast i pad cene sirove nafte na svetskom tržištu odavno više nije jedini izgovor, jer gorivo poskupljuje nezavisno od toga da li je cena nafte u svetu na istorijskom minimumu ili maksimumu - sad nam na nos nabijaju i odnos dinara prema dolaru, a tu gubimo, jer...

...dinar nastavlja da pada i svakoga dana postiže nove istorijske minimume. Kada novine to tako prenesu, dođe mi da navijam za naš dinar i njegove nove istorijske pobede. Budući da nemamo privredu koja bi mogla da podrži jači dinar, pad dinara će se nastaviti. Ali, narod sve to strpljivo podnosi.

...prosečna kamata na kratkoročne pozajmice u Srbiji u martu iznosila je više od 57 odsto, što je najviša kamata, ne samo u regionu, već i u Evropi. Ali, narod sve to strpljivo podnosi.

...afera „Kofer” uspešno je okončana. Niko nije kriv.

...afera „Pancir” uspešno je okončana. Niko nije kriv.

...afera „Satelit” uspešno je okončana. Srbija je izgubila spor i u Beogradu, jer je Privredni sud doneo odluku da priznaje presudu arbitražnog suda u Londonu, pa smo Izraelcima dužni 37 M.K. (Miladina Kovačevića). Mediji kažu da je sve to zbog bivšeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Daviniću, ali ja sve nešto mislim da - niko nije kriv.

...Grčka i dalje uspešno ugrožava evrozonu i tako daje nove dimenzije narodnoj umotvorini „propao k'o Grčka”. Istovremeno potvrđuje i određene nepopularne teorije rođene nešto severnije među ljudima koji i tokom zubatog leta razmišljaju kako da sašiju deblju jaknu, obezbede ogrev za zimu, uhvate vodu ili vetar ne bi li proizveli dovoljno struje i bolje izoluju kuću da bi tu struju uštedeli.

...prostoru između ovih vesti i afera uredno popunjenom raznovrsnim ubistvima i silovanjima dodat je lov na tajkune i lov na pedofile, odnosno „osobe koje su se bavile pedofilijom”, kako su to „stručno” novinari opisali

I to je to. Svakog muftije nedelju dana dosta, od nedelje do nedelje, iz meseca u mesec. Jesmo li lideri u regionu ili nismo?

2 komentara Imaš komentar?

  • 1. Doktor  |  30.06.2010.

    Ma izgleda da nismo lideri u regionu svi su nekako izjednačeni ista politička škola predvodi sve okolne države

  • 2. selidbe beograd  |  16.02.2012.

    da izvinite..svi smo mi ista govna..

Odgovori

Dodaj komentar

Zapamti me


RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi