Danas je Dan Republike...

(...i stari je popio malo, Zabranjeno Pušenje) ...


U centru grada na putu do posla sreo sam petnaestak ljudi i tridesetak automobila. Na bravama radnji i butika su katanci, preko izloga navučene metalne roletne i tek poneka radnja otvorena. Domaći heroji privatnog preduzetništva okušavaju sreću, kroz izloge izviruju loše plaćene seke i samo ako danas ne naprave promet, nikada neće. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1472 / 2) Posted to Socijalna pitanja 02/16/2009 Edit

Dan državnosti Srbije, ponedeljak neradni dan

Što se mene tiče, ministar Rasim Ljajić nije moj prijatelj i predlog da poziv na svečanost posebno povodom Dana državnosti Srbije potpišu predsednik vlade ili premijer nije sasvim nerazuman, iako ga treba ostaviti za bolja vremena. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1621 / 0) Posted to Socijalna pitanja 02/15/2009 Edit

Izmene Zakona o skupljem životu

Možemo mirno odahnuti dok socijalno odgovorna Vlada Srbije donosi mere za ublažavanje efekata svetske finansijske krize. Do rebalansa budžeta ili povećanja PDV ipak neće doći. Barem još koju nedelju dana. Svečano pušteno u rad, čudo i čedo domaćih stručnjaka, budžet je već posle dve nedelje počeo da štuca. Nije krenulo kako su zamislili, kažu. Mi očigledno ne zamišljamo tako lepo kao oni, zato oni odgovorno brinu o nama. (Dalje)

Broj poseta / komentara (767 / 0) Posted to Socijalna pitanja 01/31/2009 Edit

"Teleton" za bebe

Sinoć gledam na prvom programu RTS, pa ne mogu da verujem, prenos dobrotvorne akcije „Teleton”. Cilj akcije je obnova porodilišta u Srbiji, odnosno opremanje odeljenja pedijatrije i neonatologije u zdravstvenim centrima u Vranju, Negotinu, Pirotu, Užicu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Valjevu, kojima nedostaju pulsni oksimetri, aspiratori, inkubatori i ultrazvučni aparati. (Dalje)

Broj poseta / komentara (744 / 0) Posted to Socijalna pitanja 12/01/2008 Edit

Logika i seks

Logika, prosto govoreći, znači veštinu i metodu pravilnog mišljenja. Ona je „logija” ili metoda svake nauke, svakog učenja i svake umetnosti, i čak je sakrivena i u muzici. Ona je nauka zato što ce proces pravilnog mišljenja može, kao kod fizike i matematike, svesti na zakone, i njih može naučiti svaki normalan čovek. Ništa nije suvlje od logike, a ništa važnije, samo je prosečan Srbin danas tanak sa logikom... (Dalje)

Broj poseta / komentara (1349 / 0) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 10/21/2008 Edit

Dinkić protiv povećanja penzija

„...dosta je bilo galame oko Kosova i Crne Gore i Makedonije. Sve je ovo nekome ko živi u Srbiji normalno. Ali meni koji ne živim u Srbiji je ovo idiotski i jako pokvareno. Nikako da se završi i otkloni jedan problem. Uvek kada osete političari da narod želi da se pobuni i da traži rešenje jednoga problema, preko noći i za 'dobro jutro' prelazi se na drugi problem. Tako godinama ostaju isti problemi, isti političari i isti zbunjeni narod koji uopšte ne može da skopča šta se radi sa državom i narodom.”

Komentar na B92, daleko sam ja,
19. oktobar 2008 17:31 

Broj poseta / komentara (802 / 1) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 10/19/2008 Edit

Poskupljenje gasa

Prošle nedelje Vlada Srbije proslavila je 100 dana rada, mada ne znamo po čijem računanju. Naime, po podeli ministarskih fotelja poslanici su stigli da otperjaju na godišnji odmor pod izgovorom da im opozicija opstruira rad, pa ostaje nejasno da li se pod radom Vlade Srbije računa i godišnji odmor. (Dalje)

Broj poseta / komentara (730 / 2) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 10/19/2008 Edit

Manipulacija strahom od otkaza

...

Poznato je da je samo zadovoljan radnik dobar radnik, što su velike inostrane firme na vreme shvatile i zato mobing vide kao uzrok ekonomske štete – jer „proizvodi” smanjenje produktivnosti, motivacije, loš odnos prema klijentima, bolovanja i češće povrede radnika. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1017 / 6) Posted to Socijalna pitanja 09/30/2008 Edit

Srbija četvrta u svetu po starosti

30. septembar 2008. | 13:43 -> 17:21 | Izvor: Beta | Beograd -- Srbija je sa 15,7 odsto starijih od 65 godina na četvrtom mestu na listi najstarijih populacija u svetu.

Prema rezultatima popisa iz 2002. godine, više od 900.000 osoba u centralnoj Srbiji i oko 300.000 u Vojvodini staro je 65 i više godina. U Srbiji je 1950. u Srbiji živelo 235.000 starijih od 65 godina, da bi ih u drugoj polovini prošlog veka bilo 924.000. (Dalje)

Broj poseta / komentara (919 / 0) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 09/30/2008 Edit

Vlada odobrila povećanje penzija

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić kaže da će oktobarske penzije biti uvećane 17 odsto.

On dodaje da u tu povišicu ulazi vanredno povećanje penzionerskih primanja za oktobar od deset odsto, koji je Vlada usvojila, i redovno usklađivanje penzija za rastom inflacije i plata za sedam odsto. (Dalje)

Broj poseta / komentara (810 / 1) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 08/28/2008 Edit


RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi