Parada koja je održana

Na 65. godišnjicu oslobođenja Beograda 20. oktobra 2009. godine u Beogradu su se po prvi put sastali predsednici Ruske Federacije i Republike Srbije. I to po prvi put nakon 2001. godine kada je tadašnji predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin možda prvi put boravio u Beogradu. Prošlog meseca su košarkaši prvi put u istoriji Srbije, a posle sedam godina doneli medalju u Beograd. Mislim da u Srbiji imamo problem sa kontinuitetom. Uglavnom, u obezbeđenju visokog gosta iz Rusije učestvovalo je 5.000 policajaca. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1274 / 5) Posted to Kritike i odjeci 10/20/2009 Edit

Where the time stood still

Danas je 5. oktobar 2009. godine... režim Slobodana Miloševića se uspostavio, učvrstio i ustrajao tokom teških i dugih čitavih devet godina ('91-2000.), a demokratske promene traju tek devet godina. Za ozbiljne promene, potrebno je kažu više vremena, a mi nestrpljivi

Čestitke najsnalažljivijima koji imaju razlog da obeleže i proslave godišnjicu demokratske revolucije - samo vas gledamo! Milošević je bio loš, ali ni vi niste ništa bolji. „Na barikadama su uvek najbrži, al' nikad i najmudriji”... (Dalje)

Broj poseta / komentara (780 / 0) Posted to Kritike i odjeci 10/05/2009 Edit

Sjebane generacije

A u Srbiji u kojoj „loču svinjski očevi i majke što rađaju kretenastu decu” jutros u deset sati umro je francuski navijač Brice Taton. Njega su fudbalski huligani pretukli u centru Beograda i u stanju teškog moždanog oštećenja nastupilo je popuštanje vitalnih funkcija. Bogu na istinu poneo je i svoju agoniju koju je preživeo tokom dvanaest dana borbe za život... Počivaj u miru, nedužni stranče i mlada usijana navijačka glavo!

Pre par godina tokom jednog prilično bezbrižnog popodneva u gostima kod kumova iz dosade i nostalgije pogledali smo dve videokasete. Prvi snimak nastao je daleke 1986. godine, tokom prvomajskih praznika... znate već, gledali ste možda stare amaterske snimke. Ako ste zaista srećni - možda se i sećate tog vremena. Majski dan, sunčan i neverovatno spokojan, kumica se ljulja na ljuljašci, trčkara oko klupica i roditelja i pevuši. U pauzi između dve dečije pesmice tišina je neprirodno upadljiva, cvrkuću ptice i nekako se osećaju miris roštilja i piva. (Dalje)

Broj poseta / komentara (759 / 2) Posted to Kritike i odjeci 09/29/2009 Edit

Stara strast zaborava nema...

...ali se postepeno stišava. Važno je da se glasa, pa kad nema pravih izbora, dobri su i lokalni. Makar u samo tri opštine. Od kakvog su značaja još uvek mi nije sasvim jasno, ali javni servis građana evropske Srbije dva dana je silovao ostatak Srbije, kao da je krenula prava stvar... Kosjerić manje više, ali „Za evropski Voždovac”, haj'te molim vas, to je već smešno... (Dalje)

Broj poseta / komentara (789 / 0) Posted to Kritike i odjeci 06/09/2009 Edit

Vreme poricanja

„Pravo na protest je demokratsko pravo, ali ne možes da blokiraš život drugih ako si nečim nezadovoljan.” Mlađan Dinkić, ministar ekonomije

Prošle godine u ovo vreme ugasio se jedan život. Sasvim običan, jednostavan život proveden na selu i ispunjen marljivim radom... ugasio se u tišini i strpljivom podnošenju nezamislivog. Opaka i teška bolest prigrabila je proleće za sebe, a pomoći nije bilo. Nekako se sve desilo između februarskih i majskih izbora. Poslednja bezbrižna slika nastala je upravo na dan čuvenog prošlogodišnjeg drugog kruga. Sećam se pomalo nepoverljivog pogleda kada je trebalo odlučiti čije ime ćemo izabrati... da nama, deci, bude bolje. Za Srbiju u kojoj će se deca bolje zaposliti, napredovati, rešavati stambeno pitanje, kupiti automobil i rađati unučiće... (Dalje)

Broj poseta / komentara (780 / 0) Posted to Kritike i odjeci 05/15/2009 Edit

Srpski Davos (čula žaba da se...), poslednji rez

Na Kopaoniku je u organizaciji Saveza ekonomista Srbije počeo Biznis forum o uticaju svetske ekonomske krize na privredu Srbije i rastu u uslovima globalne recesije i finansijske krize. Savez ekonomista nedavno se proslavio istraživanjem koje je pokazalo da je život u Beogradu najjeftiniji u okruženju.

Cilj biznis foruma je da se predstavnici vlasti iz Beograda kroz diskusiju o finansijskoj krizi upoznaju sa problemima privrednika – iz Beograda. Pametna glava već se našla da provod domaćih političara na Kopaoniku nazove „srpskim Davosom”. Sve je srpsko, i naše. (Dalje)

Broj poseta / komentara (891 / 0) Posted to Kritike i odjeci 03/03/2009 Edit

A million dolar baby?

Ministarka pravde Snežana Malović nije mogla da odgovori da li je tačna informacija da je Vlada odlučila da plati milion dolara za slobodu Miladina Kovačevića. Ona je kazala da je za te informacije, o kojima piše štampa, nadležno Ministarstvo spoljnih poslova. „Ministarstvo pravde čini sve ne bi li postojala mogućnost za suđenje u Srbiji”, rekla je ona.

Nije dobro da mediji spekulišu informacijama koje su usmerene ka rešavanju problema od državnog interesa, rekao je izvor iz Vlade, sve odluke Vlade Srbije su usmerene na pronalaženje pozitivnih rešenja za državu. „Sviđa” mi se što je sve usmereno ka rešavanju problema od državnog interesa, iako mi nije baš najjasnije kako je nepromišljeni čin obesnog mladića proizveo problem od državnog interesa, ali državljani Srbije zaslužuju da upoznaju i „damu” čija je čast branjena. (Dalje)

Broj poseta / komentara (815 / 1) Posted to Kritike i odjeci 02/19/2009 Edit

Rebalans Srbije?

Premijer, ministarka finansija, guverner centralne banke, pa čak i predsednik Srbije uveliko govore o potrebi izmene budžetskog plana koji je usvojen pre manje od mesec dana.

Toliko daleko u budućnost seže njihova vizija, a traže naše poverenje na pune četiri godine... (Dalje)

Broj poseta / komentara (872 / 1) Posted to Kritike i odjeci 01/28/2009 Edit

Miladin u Skupštini, kakva vest!

Znači, kada jednog dana građani Srbije požele da u velikom broju dođu u Skupštinu Srbije i vide kako to ona radi (samo proveriti u srpskom pravoslavnom kalendaru da nije neka od više slava koju slavi polovina stanovništva), neka ih greje misao da im je to pravo ustavom zagarantovano... (Dalje)

Broj poseta / komentara (801 / 5) Posted to Kritike i odjeci 01/22/2009 Edit

Ideje koje će spasti svet

Miloš Stanković (24), zemunski pronalazač, koga je sa samo 18 godina Savez pronalazača Jugoslavije proglasio za inovatora godine, ispred sebe ima još jedan izazov - „Guglovo“ takmičenje za ideju koja će spasti svet. Njegov filter za otklanjanje aero zagađenja iz fabrika, prema preliminarnom glasanju među više od 100.000 pronalazaka, nalazi se na prvom mestu. (Dalje)

Broj poseta / komentara (841 / 0) Posted to Kritike i odjeci 11/30/2008 Edit

1 2 3 4 5  Sledeći»

RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi