PREDSEDNIK, im.

PREDSEDNIK, im. Vodeća ličnost u maloj grupi ljudi o kojima se pouzdano zna (i to se zna pouzdano samo o njima) da veliki broj njihovih zemljaka nije želeo nikog od njih za predsednika.

Ambrose Gwinett Bierce,
Đavolov rečnik (Dalje)

Broj poseta / komentara (689 / 2) Posted to Generalna 02/01/2008 Edit

I pesnicama ka njima zamahivaše!

"Što se tiče potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, tu sada mora EU da izabere da li hoće sprazum sa Srbijom ili hoće da protivpravno pošalje Misiju za rasparačavanje Srbije", rekao je premijer.

I... i... ne samo to, već građani svakog jutra u osam da se ka Zapadu okrenu i minut pesnicama u tom pravcu zamahuju!

Broj poseta / komentara (914 / 1) Posted to Evropske integracije 01/24/2008 Edit

Uz hranu, šampanjac i tortu...

...okončan je dvodnevni predah, predsednički izbori su prošli i ne zna se čije je iznenađenje veće.

Pojam meseca je svakako „tranzicioni gubitnik” a stvarnost u Srbiji surovija nego što fine gospođe sa krznom oko vrata na konvencijama DS misle. Ko zna šta ćemo morati da preživimo od laži i manipulacija, mahinacija, izmišljotina i falsifikata do 3. februara!?

Broj poseta / komentara (730 / 0) Posted to Generalna 01/21/2008 Edit

Psst!

A onda smo supruga i ja nakon TV dnevnika isključili televizor... i veče proveli u druženju. U jednom trenutku ona se nasmejala kada je shvatila da čekamo predizbornu tišinu kao da je Nova godina.

Svim čitaocima čestitam predizbornu tišinu po gregorijanskom kalendaru i želim više ovakvih dana do narednih izbora!


Nažalost, sve što je lepo ima kraj i u nedelju ćemo krenuti sa brojnim preliminarnim rezultatima, ocenama izlaznosti, ubedljivom većinom u Donjem Gornjem, nevericom, iznenađenjima i pripremama za drugi krug...

Broj poseta / komentara (780 / 3) Posted to Generalna 01/18/2008 Edit

Srbija na raskrsnici. Zar ponovo?

Srbija je ponovo na rasksrnici. Srbija je uvek na raskrsnici, nikako da krene... Predsednička kampanja u jeku. Naslušaćemo se svega i svačega ovih dana. Svi predsednički kandidati  odjednom znaju sa kojim se problemima Srbija suočava i šta nam je činiti... Pravo čudo, jer se obično tokom mandata bave daleko prizemnijim stvarima. Sada, međutim, sve znaju! „I kako prepovijati decu, i kako udavati devojke!” (D. Harms) (Dalje)

Broj poseta / komentara (778 / 2) Posted to Generalna 01/13/2008 Edit

Lepa kao slika, Srbija

Predsednička kampanja je u jeku. Sinoć su na RTS 1 emitovali su Spielbergov film Terminal. Dobar pokušaj, sva su sredstva dozvoljena. Ali, posle sedam godina sve se ofuca... pa tako i prazne priče o promenama. U prošlom postu citirao sam novogodišnju poslanicu predsednika Srbije, što je izazvalo određene reakcije. Moj problem sa grejanjem nikoga nije dirnuo. Ovaj put smo se uhvatili za brzinu kojom se sprovode reforme u našoj zemlji i ko će sebi pripisati zasluge. (Dalje)

Broj poseta / komentara (792 / 3) Posted to Kritike i odjeci 01/07/2008 Edit

Politička i ekonomska nestabilnost, izolacija od sveta i poništavanje svih uspeha!

'Danas je više nego ikada ranije bitno da se tim putem nastavi – dosledno, odgovorno i još brže.'

'U suprotnom, Srbiji i njenim građanima preti politička i ekonomska nestabilnost, izolacija od sveta i poništavanje svih uspeha koje smo zajedničkim radom postigli poslednjih godina.'

iz novogodišnje poslanice
predsednika Republike

Broj poseta / komentara (894 / 6) Posted to Generalna 01/06/2008 Edit

Centralno grejanje, Srbija, 21. vek

Supruga i ja živimo u iznajmljenom stanu u zgradi u kojoj je prošle godine uvedeno centralno grejanje. Zanimljivo, zgrada nije stara ni trideset godina i samo se pitam o čemu li su razmišljali dok su je pravili bez instalacija za grejanje... (Dalje)

Broj poseta / komentara (4242 / 2) Posted to Generalna 01/06/2008 Edit

Od danas lakše do viza

Hm, šta sad?

Od danas lakše do viza

Stupanjem na snagu Sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji, od danas se vize za zemlje EU izdaju po olakšanoj proceduri.

Vizne olakšice važe za studente, osnovce i srednjoškolce, eksperte, poslovni svet, lekare, advokate, arhitekte, umetnike i kulturne radnike. Cena vize će umesto 60 iznositi 35 evra, osim za kategorije građana, za koje važe olakšice, koji u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma budu putovali službeno.

Nisam naučnik. U vreme kad smo se izborili za promene bio sam student, odavno više nisam, ali o tome ćemo drugi put (e, Ustav smo dobili prošle godine).

Nisam, dakle, ni učenik, a do penzije imam još trideset godina.

Ne verujem da me je bez mog znanja imenovalo za člana zvanične delegacije ili državnog služenika.

Nisam poslovni čovek, radnik sam. I kulturan sam, ali nisam kulturni radnik. Nisam novinar.

Nisam pripadnik verskih zajednica (da li bi trebalo?) i nemam bliske rođake u inostranstvu. Na svu sreću, zdrav sam.

Srećom, pa nas nisu sve kategorisali. Sa druge strane, šta ću onda u inostranstvu?

Broj poseta / komentara (1159 / 1) Posted to Evropske integracije 01/03/2008 Edit

Kakva ostrva?

Dok god Albanci misle da će u slučaju nepostizanja rešenja putem pregovora, doći do nezavisnosti, onda je teško pregovarati. Albancima je jeftinije da na taj način odmah dođu do nezavisnosti”, rekao je Samardžić. I u kontekstu i van konteksta, značenje je isto. Očigledno je da ministar za Kosovo i Metohiju radi u korist stanovnika Kosova i Metohije, i svojim savetima pomaže njihova nastojanja da pobegnu od:
 (Dalje)

Broj poseta / komentara (759 / 1) Posted to Status Kosova 11/20/2007 Edit

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sledeći»

RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi