Miladin u Skupštini, kakva vest!

Znači, kada jednog dana građani Srbije požele da u velikom broju dođu u Skupštinu Srbije i vide kako to ona radi (samo proveriti u srpskom pravoslavnom kalendaru da nije neka od više slava koju slavi polovina stanovništva), neka ih greje misao da im je to pravo ustavom zagarantovano... (Dalje)

Broj poseta / komentara (772 / 5) Posted to Kritike i odjeci 01/22/2009 Edit

Yo Mama Obama

Celog jutra Amerikanci su se pitali šta piše u ličnoj poruci koju predsednik SAD ostavlja nasledniku... recimo: donju levu fioku treba podmazati, malo zapinje i pazi kako vučeš kanap na vodokotliću, hoće da zaglavi i posle curi. Iskreno tvoj, George W. Bush(Dalje)

Broj poseta / komentara (738 / 2) Posted to Generalna 01/20/2009 Edit

Sabor srpskog pravoslavnog Svetog Jovana

Srpska pravoslavna crkva danas slavi praznik Sabora svetog Jovana Krstitelja, u narodu poznat kao slava srpskog pravoslavnog Svetog Jovana... (Dalje)

Broj poseta / komentara (769 / 0) Posted to Generalna 01/20/2009 Edit

Boris Tadić za predsednika Srbije (eho)

Predsednik Srbije Boris Tadić sastavio je Vladu Srbije, predvodio je diplomatsku ofanzivu (ako niste primetili, u poslednje vreme naši čelnici vode ofanzive), dobio je diplomatsku bitku u UN, „Đura” mu je oprostio sve što je Srbiju snašlo, ukorio je funkcionere sa bezobrazno visokim primanjima u javnim preduzećima, ocenjivaće i smenjivati nevaljale ministre, garantuje radna mesta tokom finansijske krize, doveo je gas u Srbiju, dao je krv, razrešio je sukob u vrhu državne odbrane i ako bude trebalo odrediće patrijarha SPC. Boris Tadić za predsednika Srbije.

Broj poseta / komentara (707 / 2) Posted to Generalna 01/11/2009 Edit

Palestina je srce Srbije

Sinoć je, prenose mediji, palestinska dijaspora u Srbiji organizovala u centru Beograda skup solidarnosti sa palestinskim narodom povodom izraelske intervencije u Gazi. Protestu na Trgu Republike prisustovalo je nekoliko stotina građana koji su iskazali solidarnost sa Palestincima. Na skupu su učestvovali pripadnici Palestinske dijaspore u Srbiji, palestinski ambasador Muhamed Nabham, poslanici Srpske radikalne stranke, predstavnici radničkih i anarhističkih organizacija, Pokreta 1389 i građani Beograda. (Dalje)

Broj poseta / komentara (880 / 6) Posted to Generalna 01/06/2009 Edit

Nova godina 2009.

Svima koji večeras ispraćaju 2008. godinu računajući vreme po gregorijanskom kalendaru želim sve najbolje u 2009. godini sa željom da će živalj u Srbiji konačno početi da se menja.

Broj poseta / komentara (636 / 0) Posted to Generalna 12/31/2008 Edit

Božić

Srećan Božić SVIM hrišćanskim vernicima!

U Novom Zavetu ne piše kada je rođen Isus, ali se Božić kao rođendan malog Boga proslavlja još od 4. veka (do tada su hrišćani slavili samo Uskrs) i uvek 25. decembra. Hrišćanska crkva je najverovatnije u želji da pregazi kult Boga Sunca usvojila dan kada je rimsko carstvo obeležavalo rođenje nepobedivog Sunca (dies natalis Solis Invicti) neposredno nakon zimskog solsticijuma.

 

Broj poseta / komentara (693 / 0) Posted to Generalna 12/25/2008 Edit

Badnji dan

Srećan Badnji dan SVIM hrišćanskim vernicima!

Broj poseta / komentara (694 / 0) Posted to Generalna 12/24/2008 Edit

Paranoja u Srbiji

Paranoju čini sistem verovanja koja nisu zasnovana na realnim činjenicama i nisu podložna korekciji u smislu ubeđivanja i dokazivanja, uz jadno strukturirane sumanute ideje. Uprkos tim pogrešnim uverenjima, inteligencija kod paranoične osobe ostaje očuvana, pa se ova bolest naziva „razumnim ludilom”.

Paranoidne ličnosti srećemo u svakodnevnom životu – šarena plejada preterano pedantnih, sumnjičavih, narcisoidnih, tvrdoglavih, savesnih isterivača univerzalne državne ili društvene pravde. Ljudi s ovakvom strukturom ne moraju da završe u bolesti. Oni su takvi celog života, od adolescencije do starosti, a karakteriše ih ljubav prema logici(Dalje)

Broj poseta / komentara (803 / 1) Posted to Generalna 12/18/2008 Edit

"Teleton" za bebe

Sinoć gledam na prvom programu RTS, pa ne mogu da verujem, prenos dobrotvorne akcije „Teleton”. Cilj akcije je obnova porodilišta u Srbiji, odnosno opremanje odeljenja pedijatrije i neonatologije u zdravstvenim centrima u Vranju, Negotinu, Pirotu, Užicu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Valjevu, kojima nedostaju pulsni oksimetri, aspiratori, inkubatori i ultrazvučni aparati. (Dalje)

Broj poseta / komentara (709 / 0) Posted to Socijalna pitanja 12/01/2008 Edit


RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi