Srpski Davos (čula žaba da se...), poslednji rez

Na Kopaoniku je u organizaciji Saveza ekonomista Srbije počeo Biznis forum o uticaju svetske ekonomske krize na privredu Srbije i rastu u uslovima globalne recesije i finansijske krize. Savez ekonomista nedavno se proslavio istraživanjem koje je pokazalo da je život u Beogradu najjeftiniji u okruženju.

Cilj biznis foruma je da se predstavnici vlasti iz Beograda kroz diskusiju o finansijskoj krizi upoznaju sa problemima privrednika – iz Beograda. Pametna glava već se našla da provod domaćih političara na Kopaoniku nazove „srpskim Davosom”. Sve je srpsko, i naše. (Dalje)

Broj poseta / komentara (859 / 0) Posted to Kritike i odjeci 03/03/2009 Edit

A million dolar baby?

Ministarka pravde Snežana Malović nije mogla da odgovori da li je tačna informacija da je Vlada odlučila da plati milion dolara za slobodu Miladina Kovačevića. Ona je kazala da je za te informacije, o kojima piše štampa, nadležno Ministarstvo spoljnih poslova. „Ministarstvo pravde čini sve ne bi li postojala mogućnost za suđenje u Srbiji”, rekla je ona.

Nije dobro da mediji spekulišu informacijama koje su usmerene ka rešavanju problema od državnog interesa, rekao je izvor iz Vlade, sve odluke Vlade Srbije su usmerene na pronalaženje pozitivnih rešenja za državu. „Sviđa” mi se što je sve usmereno ka rešavanju problema od državnog interesa, iako mi nije baš najjasnije kako je nepromišljeni čin obesnog mladića proizveo problem od državnog interesa, ali državljani Srbije zaslužuju da upoznaju i „damu” čija je čast branjena. (Dalje)

Broj poseta / komentara (781 / 1) Posted to Kritike i odjeci 02/19/2009 Edit

Optička varka № 17022009

    Semjon Semjonovič stavlja naočare, posmatra bor i vidi: na grani bora sedi jedan seljak i preti mu pesnicom.
    Semjon Semjonovič skida naočare, posmatra bor i vidi da na grani bora niko ne sedi.
    Semjon Semjonovič stavlja naočare, posmatra bor i opet vidi kako na grani bora sedi jedan seljak i preti mu pesnicom.
    Semjon Semjonovič skida naočare, opet vidi da na grani bora niko ne sedi.
    Semjon Semjonovič opet stavlja naočare, posmatra bor i opet vidi kako na grani bora sedi jedan seljak i preti mu pesnicom.
    Semjon Semjonovič ne želi da veruje u ovu pojavu i smatra je optičkom varkom.

Danil Harms, 1934. 

Broj poseta / komentara (856 / 0) Posted to Status Kosova 02/17/2009 Edit

Danas je Dan Republike...

(...i stari je popio malo, Zabranjeno Pušenje) ...


U centru grada na putu do posla sreo sam petnaestak ljudi i tridesetak automobila. Na bravama radnji i butika su katanci, preko izloga navučene metalne roletne i tek poneka radnja otvorena. Domaći heroji privatnog preduzetništva okušavaju sreću, kroz izloge izviruju loše plaćene seke i samo ako danas ne naprave promet, nikada neće. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1422 / 2) Posted to Socijalna pitanja 02/16/2009 Edit

Dan državnosti Srbije, ponedeljak neradni dan

Što se mene tiče, ministar Rasim Ljajić nije moj prijatelj i predlog da poziv na svečanost posebno povodom Dana državnosti Srbije potpišu predsednik vlade ili premijer nije sasvim nerazuman, iako ga treba ostaviti za bolja vremena. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1568 / 0) Posted to Socijalna pitanja 02/15/2009 Edit

1. februar 2009. godine, Dan Zaljubljenih?

Danas je 14. februar 2009. godine po gregorijanskom kalendaru koji se u zapadnom svetu obeležava u čast dvojice ranih hrišćanskih svetaca koji su se zvali Valentin – Valentin Rimski je stradao 269. godine, a Valentin Ternijski 197. godine. U kasnom srednjem veku dan se popularno obeležava kao Dan Zaljubljenih razmenom ljubavnih poruka (ne poklona, cveća i slatkiša!). U 19. veku ručno pisane poruke zamenila je industrija masovne proizvodnje čestitki – američko udruženje proizvođača čestitki smatra da se tog dana u celom svetu pošalje oko milijardu čestitki što po tom kriterijumu ovaj praznik smešta odmah iza Božića. (Dalje)

Broj poseta / komentara (2278 / 4) Posted to Generalna 02/14/2009 Edit

Rezolucija - reakcija - protest...

Evropski parlament na čijem prolećnom zasedanju Srbija nema delegate juče je usvojio rezoluciju o Kosovu i pozvao članice Evropske unije koje nisu priznale Kosovo da to učine. Rezoluciju je predložio holandski poslanik Jost Lagendajk, a usvojena je sa 424 glasa za i 133 protiv. (Dalje)

Broj poseta / komentara (755 / 1) Posted to Status Kosova 02/06/2009 Edit

Izmene Zakona o skupljem životu

Možemo mirno odahnuti dok socijalno odgovorna Vlada Srbije donosi mere za ublažavanje efekata svetske finansijske krize. Do rebalansa budžeta ili povećanja PDV ipak neće doći. Barem još koju nedelju dana. Svečano pušteno u rad, čudo i čedo domaćih stručnjaka, budžet je već posle dve nedelje počeo da štuca. Nije krenulo kako su zamislili, kažu. Mi očigledno ne zamišljamo tako lepo kao oni, zato oni odgovorno brinu o nama. (Dalje)

Broj poseta / komentara (728 / 0) Posted to Socijalna pitanja 01/31/2009 Edit

Rebalans Srbije?

Premijer, ministarka finansija, guverner centralne banke, pa čak i predsednik Srbije uveliko govore o potrebi izmene budžetskog plana koji je usvojen pre manje od mesec dana.

Toliko daleko u budućnost seže njihova vizija, a traže naše poverenje na pune četiri godine... (Dalje)

Broj poseta / komentara (839 / 1) Posted to Kritike i odjeci 01/28/2009 Edit

Srbija, zemlja koje nema

Bezbednosne snage Kosova su očigledno tema dana. Srbija ih ne prihvata, to je jasno, a tako kaže i predsednik Srbije. U naše ime napisao je i protestno pismo. Pitam se da li je koristio neki ljutiti font, recimo goticu, ili se poslužio velikim štampanim slovima veličine 16 tačaka? Govori nam o međunarodnom pravu i diplomatiji, o evropskim integracijama, dok u isto vreme predsednica skupštine Srbije skrušeno priznaje da Srbija neće imati svoju delegaciju na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u ponedeljak, jer delegacija nije izabrana. (Dalje)

Broj poseta / komentara (936 / 0) Posted to Evropske integracije 01/23/2009 Edit


RSS

Objavljeno

Kategorije

Linkovi