Svi putevi vode u Beograd

Vidim danas je održan miting „Kosovo je Srbija” ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu. Ako sam dobro shvatio problem postoji na Kosovu (i Metohiji). Ako sam dobro shvatio okupljena masa izrazila je nezadovoljstvo zbog proglašenja kosovske nezavisnosti tako što se okupila u Beogradu.

Za mnoge građane iz unutrašnjosti mitinzi su jedina prilika da vide prestonicu.

Svi putevi vode u Beograd.

Broj poseta / komentara (787 / 11) Posted to Kritike i odjeci 02/21/2008 Edit

Srbija kao Nokia

Na vanrednoj sednici SB UN novoizabrani predsednik Srbije čita dosadan referat, sve misli poverovaće mu kao mi. Istovremeno čitam sledeću vest: „Portparolka Olija Rena, evropskog komesara za proširenje, Kristina Nađ izjavila je danas da Evropska unija, u periodu od 2007. do 2010. godine, za ekonomski i privredni razvoj Kosova planira da izdvoji oko 520 miliona evra. Ona je na konferenciji za novinare u Briselu objasnila da će biti izdvojena i dodatna sredstva za evropsku misiju, oficire i službenike na Kosovu. U ovom periodu, dakle, ako posmatramo ukupan iznos, biće izvojeno nešto malo više od milijardu evra, precizirala je Kristina Nađ.” (Dalje)

Broj poseta / komentara (820 / 2) Posted to Status Kosova 02/18/2008 Edit

Kosovo proglasilo nezavisnost

Na vanrednoj svečanoj sednici kosovskog parlamenta usvojena Deklaracija o nezavisnosti Kosova, koju je obrazložio premijer Kosova Hašim Tači rečima da „Beograd više neće upravljati narodom na Kosovu”. Mislite o tome?

Cela SFRJ je pobegla od Beograda, ne od Srba i Srbije. Mislite o tome! (Dalje)

Broj poseta / komentara (810 / 8) Posted to Status Kosova 02/17/2008 Edit

Inauguracija Borisa Tadića

Novizabrani predsednik Republike Boris Tadić danas je pred poslanicima Skupštine Srbije položio zakletvu. Čestitao bi, ali danas radim i nemam vremena. U mojoj Srbiji ne postoje državni i crkveni praznici, propisani godišnji odmori, bolovanja niti slobodni dani.

 

Broj poseta / komentara (1054 / 7) Posted to Kritike i odjeci 02/15/2008 Edit

Poništavanje Srbije

„Sve što sam radio bilo je javno i pred očima naroda i zato sam uvek spreman za podnošenje svih računa”, rekao je Koštunica, čovek koji se narodu Srbije nije obratio više od godinu dana.

Premijer je danas objavio odluku vlade koja unapred proglašava ništavim sve odluke kojima se stvara međunarodno pravo. Od čoveka takvog kalibra očekivalo bi se da zna da ne može poništiti mađarski zakon o akcizama na uvoz naftnih derivata i da je međunarodno pravo proces koji se neprestano odvija. Od pravnika bi se očekivalo da zna da se pravo usaglašava sa činjeničnim stanjem, a ne obrnuto. (Dalje)

Broj poseta / komentara (687 / 1) Posted to Kritike i odjeci 02/14/2008 Edit

Srbija licem u lice

Izložba umetnika iz Prištine po imenu „Odstupanje”, čije su otvaranje prekinuli pripadnici „Obraza”, ipak će biti održana... kosovski umetnici se bave ironizacijom i kritikom kulta heroja u kosovskom društvu i to žele da podele sa beogradskom kulturnom elitom. Beogradska kulturna elita tvrdi da je umetnost sukob sa stvarnošću i da je izložba organizovana u pravo vreme. (Dalje)

Broj poseta / komentara (707 / 0) Posted to Status Kosova 02/13/2008 Edit

Na primer, Grčka je blokirana generalnim štrajkom

13. februar 2008. | 11:07 | Izvor: Beta
Atina -- Grčka je danas blokirana zbog jednodnevnog generalnog štrajka nakon najave reforme penzionog sistema.

Obustavljen je aviosaobraćaj, škole i sudovi su zatvoreni, a bolnice primaju samo hitne slučajeve. Kontrolori leta priključili su se generalnom štrajku koji je drugi po redu u poslednja dva meseca, pa su otkazani svi letovi iz Grčke i u pravcu te zemlje. Autobusi, vozovi i atinski metro saobraćaju na svakih nekoliko sati. Zubari, advokati, građevinski radnici takođe su obustavili rad. (Dalje)

Broj poseta / komentara (682 / 0) Posted to Socijalna pitanja 02/13/2008 Edit

Moj glas

„Zato sutra treba izaći na izbor predsednika i zaokružiti onaj broj koja ti se više sviđa... jer iza tih zaokruženih brojeva je i tvoja, moja i naša budućnost.”

Mene nije inspirisao predizborni nastup predsedničkih kandidata. Tomislav Nikolić posetio je pijacu u Beogradu i izjavio kako ne mrzi mlad sir, ali hoće da ostanemo rupa na ementaleru.

Boris Tadić je bezuspešno pokušavao da poleti mašući snažno obema rukama (to se u stručnim krugovima naziva slanjem neodređene poruke). I VIKAO JE PRI TOM! Ne znam otkud samo ideja o izdiranju na svoje simpatizere – učesnike mitinga. To je tako daleko od nastupa u predsedničkoj ulozi... (Dalje)

Broj poseta / komentara (779 / 6) Posted to Kritike i odjeci 02/07/2008 Edit

E, to nam je već bolje, malo

Novi-stari predsednik Srbije Boris Tadić u prvom obraćanju rekao da je Srbija danas Evropi pokazala svoj veliki potencijal.

Nažalost, izborni rezultat ne ide u prilog velikom demokratskom potencijalu, pobeda je bila tesna i nadam se da ćemo uskoro u praksi videti o kakvom velikom radu je reč.

Svaki komentar i konstruktivan predlog su dobrodošli.

Broj poseta / komentara (747 / 0) Posted to Generalna 02/04/2008 Edit

Strahovit...

...odziv birača, užasno mnogo ih je izašlo na izbore. Prema preliminarnim podacima CeSID-a na birališta u Srbiji do 17 časova izašlo je 50,5 odsto biračkog tela. Mislim da to govori u prilog referendumskom izjašnjavanju i da je narod zagrizao. Čestitam!

Javnost u Japanu sa velikim interesovanjem prati predsedničke izbore u Srbiji. (RTS)

Broj poseta / komentara (730 / 0) Posted to Generalna 02/03/2008 Edit