Zamislite zemlju...

...u kojoj samoubistvo može da se izvede na crno... (Dalje)

Broj poseta / komentara (1074 / 0) Posted to Generalna 09/23/2008 Edit

Ni osam godina kasnije...

...Srbija nije ništa bliža Evropi, jer Savet ministara EU nije doneo odluku o odmrzavanju Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Osam godina posle oktobarskih promena (i svrgavanja devetogodišnjeg nenarodnog režima) „demokratske” snage beleže novi neuspeh, nakon što su neopravdano širili euforiju oko usvajanja SSP. Što se domaćeg življa tiče, naš parlament mogao je da usvoji i američki budžet – mi iz njega ne bi dobili ni dolar, kao što nećemo imati koristi od jednostrano usvojenog Sporazuma o saradnji i pridruživanju EU. (Dalje)

Broj poseta / komentara (741 / 0) Posted to Kritike i odjeci , Evropske integracije 09/15/2008 Edit

Pravni lek

Hemofarm prihvatio apel Klintonove | 13. septembar 2008.

    Hemofarm prihvatio apel senatorke Hilari Klinton da prestane sponzorisanje KSS-a dok Miladin Kovačević igra košarku u Srbiji. Politika” prenosi saopštenje predsednika vršačkog „Hemofarma” Miodraga Babića u kome se navodi da ta kompanija „ne može da brani agresivnost ili opravdava posledice Kovačevićevog ponašanja”. Iako navodi da je zahtev Hilari Klinton apsurdan, Babić je dodao da razume zašto se sentorka „uključila u ovu neprijatnu situaciju, nastalu iz jedne žalosne okolnosti, a kojom se bave sudski organi”. (Dalje)

Broj poseta / komentara (689 / 0) Posted to Kritike i odjeci 09/14/2008 Edit

Rastu rate za stambene kredite u €

Veća rate za stambene kredite u €
16:53 | Izvor: Blic | Beograd -- Banke u Srbiji povećale su rate za stambene kredite vezane za evro u proseku za desetak evra, piše Blic.

Kao razlog banke navode veće troškove njihovog zaduživanja u inostranstvu. Dobra vest za građane je da mesečne obaveze preračunate u dinarima za ove dugoročne zajmove nisu mnoge veće, pošto domaća valuta jača, pa tako neutrališe rast rate u evrima. (Dalje)

Broj poseta / komentara (844 / 0) Posted to Stambeni krediti 09/04/2008 Edit

Vlada odobrila povećanje penzija

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić kaže da će oktobarske penzije biti uvećane 17 odsto.

On dodaje da u tu povišicu ulazi vanredno povećanje penzionerskih primanja za oktobar od deset odsto, koji je Vlada usvojila, i redovno usklađivanje penzija za rastom inflacije i plata za sedam odsto. (Dalje)

Broj poseta / komentara (781 / 1) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 08/28/2008 Edit

Penzioneri neće ugroziti budžet

O tome koliko ozbiljno je narušena demografska slika Srbije govori što u parlamentu imamo stranku penzionera. Generacije koje su zdušno glasale za režim devedesetih sada su ostarile i formirale političku stranku. PUPS je sebi obezbedila prolaz do Skupštine Srbije prirodno se vezujući za SPS i udarajući na sva zvona o socijalnoj pravdi. Srbija zaboravlja da su pod vladavinom SPS stari umirali bez lekova, bez grejanja, bez hrane. Koliko puta smo čitali u novinama kako je neki deda ubio babu, pa se obesio... (Dalje)

Broj poseta / komentara (784 / 0) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 06/25/2008 Edit

Manjak u budžetu za tri meseca?

sreda 4. jun 2008. | 09:15 | Izvor: Tanjug

Beograd -- Ministar finansija Mirko Cvetković kaže da će Srbija morati da se zadužuje ukoliko uskoro ne stignu strane investicije ili se ne realizuju neke od velikih privatizacija. Cvetković je rekao u izjavi za RTS da će za tri meseca u državnoj kasi biti manjka novca ukoliko do tada ne dođe do većih privatizacija, pa će država morati dodatno da se zaduži, kako bi nadomestila novac koji je planiran od privatizacija.

Samo da se podsetimo... (Dalje)

Broj poseta / komentara (696 / 0) Posted to Kritike i odjeci , Socijalna pitanja 06/04/2008 Edit

Maja i Jovana u pravnoj državi

Dve devojke sa snimka "Kosovo za patike" osuđene su na po deset meseci zatvora, uslovno na četiri godine, zbog krađe tokom protesta "Kosovo je Srbija". (Dalje)

Broj poseta / komentara (757 / 2) Posted to Kritike i odjeci 05/28/2008 Edit

700.000 parova iz snova

U Srbiji 700.000 bračnih parova nema rešeno stambeno pitanje. Vest sa B92 i komentari... „Za jedan kvadrat stambenog prostora u pojedinim, centralnim delovima Beograda danas je potrebno izdvojiti čak 4.000 evra, dok se manji luksuz plaća oko 2.000 po kvadratu. Situacija nije mnogo bolja ni na periferiji Beograda, jer kvadrat za ispod 1.000 evra više ne može da se pronađe.” (Dalje)

Broj poseta / komentara (788 / 0) Posted to Stambeni krediti 05/26/2008 Edit

Ostrakizam

Ostrakizam je institucija atinske demokratije koja predviđa progonstvo iz polisa jednog od njegovih građana, smatranog remetiocem zajednice, na period od 10 godina, pri čemu on ne gubi stečenu imovinu niti status.  (Dalje)

Broj poseta / komentara (2199 / 0) Posted to Kritike i odjeci 04/25/2008 Edit