Prvih mesec dana!

"Pobedili smo svi zajedno. Pokazali smo kakvi su demokratski potencijali Srbije, to smo pokazali i mnogim evropskim zemljama. Srbija je sjajna demokratska zemlja, ima veliku budućnost. Međutim, nije vreme za veliko slavlje, već za veliki rad. Čeka nas izgradnja stabilnosti, evropske vizije, za sve sve etničke zajednice i za srpski narod", rekao je Boris Tadić. (Dalje)

Broj poseta / komentara (708 / 0) Posted to Kritike i odjeci 03/04/2008 Edit

Samo sloga...

„Ako se pogleda unazad 20-tak godina, skoro da nema ni jednog predsednika partije koji je podneo ostavku zbog neuspeha stranke, koji je smenjen... Uzmimo za primer samo one najveće partije: (Dalje)

Broj poseta / komentara (667 / 0) Posted to Kritike i odjeci 03/01/2008 Edit

Vojna intervencija

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kljakić smatra da je pravo Srbije da brani Kosovo i upotrebom vojne sile.

„Za mene je neočekivan nizak procenat (19,01%) ispitanika koji su smatrali da Kosovo treba da se brani svim sredstvima uključući i vojno”, kazao je Kljakić. (Dalje)

Broj poseta / komentara (843 / 5) Posted to Status Kosova 02/29/2008 Edit

Interventna pomoć

Ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je u juče Gračanici da će Srbija interventno pomoći sva lica koja se nalaze u stanju socijalnih potreba. Ljajić je razgovarao sa predstavnicima centara za socijalni rad koji funkcionišu u srpskim sredinama na centralnom Kosovu i rekao da će država učiniti sve da trajno reši socijalni status takvih lica.

Ljajić je posetio narodnu kuhinju u selu Prekovce kod Novog Brda i doneo pomoć u hrani i osnovnim životnim namirnicama ovoj ustanovi u kojoj se osam godina hrani preko pet stotina socijalno najugroženijih. (Dalje)

Broj poseta / komentara (818 / 0) Posted to Status Kosova 02/28/2008 Edit

Srbija ostaje na putu ka EU

„Da zajedno osvojimo Evropu”

Da li vam zvuči poznato? Hm, da vidimo.. (Dalje)

Broj poseta / komentara (904 / 0) Posted to Evropske integracije 02/27/2008 Edit

Pomilovanje za Jovanu i Maju

Za počinioce krivičnog dela teške krađe, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora i prvi opštinski sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv dve devojke sa snimka poznatog kao „Kosovo za patike”. Gledaoci su bili šokirani njihovim postupkom, njih dve komentarima gledalaca, a ja njihovom odbranom. (Dalje)

Broj poseta / komentara (831 / 8) Posted to Generalna 02/26/2008 Edit

Kosovo je...

...geografska regija u sastavu pokrajine Srbije Kosovo i Metohija. Druga regija se zove Metohija.

U kolokvijalnom govoru, Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija se jednostavno zove Kosovo, zbog dužine naziva i jednostavnosti izgovora. Iako neispravno, pod Kosovom se često podrazumeva čitava pokrajina, uključujući i Metohiju.

Više o tome na http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo, stranci su se više potrudili. (Dalje)

Broj poseta / komentara (758 / 2) Posted to Status Kosova 02/26/2008 Edit

Ekonomski suverenitet

Naš ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da Srbija treba da prestane da plaća kosovski dug, odnosno nazvao je budalom svakog ko čini ono što budale čine. Ako to nije glas razuma u izgubljenoj Srbiji... jer govor novca svi razumemo.

Danas je ministar finansija Srbije Mirko Cvetković na Kosovu boravio sa idejom da Srbija uspostavi i fiskalni suverenitet nad celom teritorijom, odnosno u oblasti naplate carina i poreza, samo dan nakon što je američki State Department saopštio da Kosovo više nikada neće biti deo Srbije. (Dalje)

Broj poseta / komentara (830 / 0) Posted to Status Kosova 02/26/2008 Edit

Dragi Srbi... Bojkot

„Dragi Srbi,

Drzave koje su priznale nezavisnost Kosova planiraju da odrze tri donatorske konferencije za Vladu Kosova u narednih godinu dana. Svaki dinar koji Srbi ostave kompanijama iz drzava koje priznaju nezavisnost Kosova moze postati dinar dat Thachiju i ostalim ubicama srpske dece. Gde je moguce bojkotujmo preduzeca iz drzava koje priznaju nezavisnost Kosova i ne dozvolimo da nas novac sluzi pravljenju druge shiptarske drzave na nasoj teritoriji. (Dalje)

Broj poseta / komentara (736 / 5) Posted to Generalna 02/24/2008 Edit

To JESTE Srbija!

Predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da sinoć nije bila Srbija i da „takva Srbija neće biti. U državi mora da vlada red i mir, i nasilje koje se dogodilo u Beogradu više nikada i nigde ne sme da se ponovi”.

Gospodine predsedniče, to JESTE Srbija! Srbija do Nike-ja! (Dalje)

Broj poseta / komentara (897 / 5) Posted to Generalna 02/22/2008 Edit