Nagradno pitanje od 20.000€


Šta očekujete za taj novac od dva sanitarna čvora u staroj zgradi fakulteta?

 

Broj poseta / komentara (659 / 0) Posted to Kritike i odjeci 10/08/2007 Edit

Letovanje u Crnoj Gori (I)

    Pre neku noć zaključio sam ovogodišnje letovanje. Mislim, fizički sam se vratio 1. septembra ujutru, ali neke stvari ostaju u nama dok sa njima ne završimo u srcu, u snovima... Iskoristio sam pravo na jedan uplaćeni dan više i tako poravnam račune. Ali, o tome drugi put.

    Ove godine supruga i ja imali smo sreću da sebi možemo priuštiti letovanje. U Crnoj Gori. Nemamo ništa protiv inostranstva, ali opredeljuju nas finansijske mogućnosti i neobaveštenima moramo reći da je i Crna Gora inostranstvo. Nas dvoje smo na vreme prihvatili odlazak braće i tamo nismo imali nikakve probleme. Ne samo zato što nismo poneli čak 'ni pola grama' stimulativnih sredstava, već uopšte. Nismo imali problem na graničnom prelazu, nismo imali problem na obali, niti su nas u povratku deportovali. (Dalje)

Broj poseta / komentara (1432 / 0) Posted to Generalna 09/23/2007 Edit

Ko zagađuje našu lepu Srbiju?


    U Srbiji ništa novo, dakle, novi pomor ribe u Toplici. Ništa strašno. Pre neko jutro gostovala je već spominjana gospođa iz nadležnog Ministarstva u jutarnjem progamu. Voditelj je bio veoma ljubazan i ponovio je pitanje „Ko zagađuje našu lepu Srbiju?”. Naravno, odgovor nije izostao (nekada gosti jednostavno vrdaju). Ukratko, u prethodnom periodu nadležni su bili veoma aktivni na terenu. Ustanovili su da su za pomor ribe u Knjaževcu odgovorna četiri preduzeća. Eh, samo da su pročitali neke dnevne novine ili slušali vesti, uštedeli bi ono malo truda. Na slučaju pomora ribe u Toplici se još uvek radi, pa nadležni nemaju podatke.
    Zatim, preduzete su mere za sprečavanje da se takvi slučajevi ponove. Sačinjen je spisak potencijalnih zagađivača u Srbiji...
    Nije to mala stvar!
    Sačinili su spisak!
    Nemamo više razloga za brigu, postoji spisak!
    A voditelj, onako smušen, ne prati fabulu radnje, ni pet ni šest ponovo upita kakve su mere preduzete da se spreče dalja zagađenja voda u Srbiji. A gospođa iz nadležnog Ministarstva šarmantno odgovori da postoji spisak potencijalnih zagađivača. Sa blaženim profesorke srpskog koja vas ispituje, a vi shvatate da ona nije pročitala delo o kome govorite. Kada shvatate da ste do punoletstva možda pročitali više nego ona u svojoj karijeri...
    Ipak, mirno spavam od tada. Znam da tamo negde postoji spisak. Ako se podigne dovoljno velika galama u medijima, možda ga neko stavi na uvid javnosti u posebno za to opremljenoj prostoriji.
    Mirno spavajte, postoji spisak potencijalnih zagađivača naše lepe Srbije.

Broj poseta / komentara (774 / 4) Posted to Kritike i odjeci 08/18/2007 Edit

Požari zbog nemara

„– Požari najčešće izbijaju na rubnim područjima grada i na seoskom području kad poljoprivrednici upale strnjike. Vatra se potom proširi na suvu travu i voćnjake. Požar kod Pantelejske crkve izbio je kada su građani zapalili korov. Što je najgore, vatrogasci su ugasili vatru. Čim su otišli, opet su upalili vatru...” Ekipa „Blica” (Dalje)

Broj poseta / komentara (903 / 2) Posted to Kritike i odjeci 07/30/2007 Edit

Burn, Serbia, burn!

"U Srbiji, pri temperaturi između 40 i 45 stepeni, međutim, zvanično niko nije umro od vrućine.
U Ministarstvu zdravlja Srbije nemaju podatke i novinare upućuju na Institut za javno zdravlje "dr Milan Jovanović Batut".
U Institutu, međutim, podatke dobijaju na svakih šest meseci, ali veruju da ažurnije podatke, barem za Beograd, ima Gradski zavod za javno zdravlje.
Gradski zavod ne raspolaže takvim podacima, ali u zavodu smatraju da je prava adresa Rebublički zavod za statistiku, od kojih i oni dobijaju podatke.
U Zavodu za statistiku nemaju podatke i ukazuju da je, ako uopšte ima elemeneta za sabiranje broja žrtava vrućine, još rano jer su vrućine bile prethodnih dana.
Smrt od posledica vrućine nije razlog za pozivanje policije, te ni MUP nema podatke o tome." (preuzeto sa B92) (Dalje)

Broj poseta / komentara (997 / 3) Posted to Kritike i odjeci 07/25/2007 Edit

7. jul 2007

Nikada kroz život nisam išao sa povezom preko očiju. Gde god se našao pogledam oko sebe, ispod i iznad sebe. Pratim zbivanja u svojoj neposrednoj okolini, dnevnopolitičku situaciju u našoj zemlji i vesti iz svih krajeva naše planete. Interesuju me stanje ekonomije, razvoj nauke, kulturna zbivanja, filmovi, muzika i astronomske pojave. Pokušavam da uskladim svoje radne i porodične obaveze sa željom da svaki dan naučim nešto novo, najčešće lutajući po internetu. Mislim da mi za sada uspeva. (Dalje)

Broj poseta / komentara (979 / 4) Posted to Generalna 07/20/2007 Edit

Ko zagađuje našu lepu Srbiju?

Ovih dana moderno je čuditi se ko je i kako uspeo da zagadi naše reke. Konačno se našla jedna hrabra žena, izašla je pred male ekrane velikih TV prijemnika da lupi šakom od sto. Čvrsto i samouvereno najavila je da će se slučajevi koji zapljuskuju medijski prostor u najkraćem roku istražiti, nadležne će pozvati na odgovornost i država će ih kazniti, a zagađivače sprečiti u trovanju vode u Srbiji. (Dalje)

Broj poseta / komentara (948 / 4) Posted to Kritike i odjeci 07/20/2007 Edit

Nacrt Strategije za Podsticaj

Večeras je odjeknula još jedna dobra vest. Proglašen je Nacrt strategije za podsticaj rađanja u cilju „promocije reproduktivnog zdravlja adolescenata, borbe protiv neplodnosti, zdravog materinstva, populacione edukacije i aktiviranja lokalne samouprave”.

Nedavno su uz veliku medijsku pompu izmenjeni uslovi za kupovinu prvog stana, te je na taj način rešeno stambeno pitanje nekoliko stotina hiljada mladih. Mladi bračni parovi alavi na prostor ostali su bez valjanih argumenata za dalje sebično ponašanje i uživanje u životu punim plućima. Ima nas sve manje i red je da neko preuzme odgovornost prema otadžbini, jer za nekoliko godina više neće imati ko da glasa za naše skupštinske predstavnike. A to je već ozbiljna stvar i nema vremena za gubljenje. (Dalje)

Broj poseta / komentara (851 / 2) Posted to Kritike i odjeci 07/17/2007 Edit

Petak, 13. jul


    Danas se navršava tužna godišnjica otkada naša braća više nisu sa nama. Prvom ministru u nas trebalo bi izjaviti saučešće, sećam se da je sa nevericom primio ovu tužnu vest i najduže plakao. Srbija i Crna Gora k'o dva oka u glavi, a onda je jedno oko ispalo. Srećom, pa je brzo preboleo velebratsku izdaju. Samo kada se setim onog zanosa i drhtavog glasa dok uzvikuje 'Srbija' kada su rečeno učinili i podarili nam ustav... (Dalje)

Broj poseta / komentara (735 / 2) Posted to Kritike i odjeci 07/13/2007 Edit

Najveća dostignuća naše kulture

    U jutarnjem programu gostovala je jedna fina gospođa iz dijaspore. Budući Amerikanka nije imala poteškoće da provede nekoliko dana na Kosovu i obiđe tamošnje znamenitosti. Videla je „najveća dostignuća naše kulture”, kako je rekla.
    Jadna je kultura, čija su najveća dostignuća ostvarena pre osam stotina godina, pomislio sam. Ili srećna, danas ne moramo da se bakćemo i sa tim, imamo preča posla rešavajući pitanja od nacionalnog značaja. Ako nas i pitaju za kulturu, uvek možemo reći: – Eno, izvol'te pogledati, sve je tamo, mi smo sa tim odavno završili... biće vam lakše, ako imate američko državljanstvo. (Dalje)

Broj poseta / komentara (788 / 2) Posted to Kritike i odjeci 07/12/2007 Edit

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sledeći»